POREČ

Predsjednik: Vladimir Grubor
Tajnik: Vinko Arić
Web stranica: http://www.zrs-porec.hr


Povijest razvoja sudačke organizacije u Istri

Početkom pedesetih godina dvadesetog stoljeća dolazi do prvog igranja rukometa u Istri. Rukometna igra zaokuplja djecu i mladež u mnogim manjim mjestima kao i u gradovima. Poznato je da razvoj igre uvjetovan je sudjelovanjem sudaca, koji usmjeravaju tumačenje pravila igre i načina igranja na putu daljnjeg napredovanja u kvaliteti. U prvom razdoblju nosioci razvoja rukometne igre, bili su zaduženi na svim mogućim područjima učenja i napredovanja svojih momčadi.
1996. godine dolazi do razilaženja i podjele zbora Pula na zborove Pula i Poreč. Tom podjelom zboru rukometnih sudaca Poreč priključuju se suci s područja Rovinja, Kanfanara, Buzeta, Buja i Umaga, a zboru Pula s područja Pazina, Labina i Pule.

ZRS Poreč danas

Zbor rukometnih sudaca Poreč postoji samostalno od 1996. godine od kada se vodi novija povijest Zbora. U proteklom vremenu iškolovano je niz visoko rangiranih sudaca i nadzornika suđenja. Najistaknutiji članovi Zbora su Vlado ŽIVOLIĆ, bivši IHF sudac, kasnije EHF kontrolor i nadzornik Premier lige, a danas nadzornik na 1.HRL. Dragutin Modesto i Edi Mišan do 2008. suci Premijer lige, gdje je Dragutin Modesto i danas nadzornik Premier lige. Tullio Deković sudac Savezne Jugoslavenske lige i 1.HRL te dugogodišnji nadzornik 1. HRL, danas mentor mladim sucima na Županijskoj ligi. Mirko Rinaldis sudac Premier lige danas tajnik MRK 28.April. Osim navedenih kroz ZRS Poreč prošli su mnogi kvalitetni suci, sutkinje i nadzornici od kojih je danas 12 aktivno na državnim ligama i još 37 mladih sutkinja i sudaca aktivnih na Županijskoj ligi.