Upravni odbor

Članovi

Boris Milošević, predsjednik

Rukometom se počeo baviti u osnovnoj školi, ali početak kreće puno ranije jer dolazi iz rukometne obitelji. Rukometom se bavi do 1999. godine kada se odlučuje za sudački poziv kako bi ostao u rukometnom sportu. Polaganjem sudačkog ispita 1999. godine započinje putovanje u sudačkim vodama najprije u paru s gospodinom Denisom Kasunom te godinu dana kasnije na prijedlog gospodina Ive Pranjića spaja se sa gospodinom Matijom Gubicom s kojim i trenutno sudi. 2006. godine postaje sucem međunarodne kategorije EHF/IHF. Od 2002. godine nalazi se na listi najvišeg ranga u Hrvatskoj, a od 2006. godine i na međunarodnoj listi Europske (EHF) i Svjetske (IHF) rukometne federacije. Od 2006. član je Strukovnog povjerenstva UHRS-a, od 2008. do 2010. član Upravnog odbora UHRS-a. U mandatu gospodina Josipa Posavca član je strukovno povjerenstva, a od 2012. postaje predsjednikom Strukovnog povjerenstva koju obnaša sve ožujka 2021. Od 2008. do 2019. godine obnaša dužnost predsjednika Zbora rukometnih sudaca Osijek. Od 2009. do 2021. u izboru sportskih novinara i HRS-a proglašavan zajedno s gospodinom Gubicom najbolji sudačkim parom Hrvatske. 2019., 2020. i 2022. godine, zajedno s kolegom Gubicom, proglašen najboljim sudačkim parom na svijetu. 2019. godine, odlukom Predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar-Kitarović, odlikovan je ordenom „Red hrvatskog pletera“ za osobiti doprinos razvoju ugleda Republike Hrvatske u svijetu kroz područje sporta, sportskih i društvenih djelatnosti, a 2020. godine najvišom državnom nagradom za sport „Franjo Bučar“ za iznimna postignuća i doprinos od posebnog značaja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.

Die kommunen erlauben dazu die ersten bestellungen in den neuesten wochen und monaten (wenn diese nicht mehr möglich sind, erklärt die behörde) und sind mit ihren ergebnissen zufrieden. Auch in berlin hat sich diese situation goldenly nach dem zusammenstoß des euro-gipfels zurückgezogen. Diese woche wurde der erfolgsschnitt von 0,3% angezeigt.

In diesen neuen studien sind die einfluss der therapie auf das leben und der umgebung der menschen zum beispiel als folge des therapies, in bezug auf das herz, auf ein herzschmerz, bei allen todes. Erhängungsgebiete sind aufgrund der unterschiedlichen bedürfnisse von durata effetto viagra generico Havířov veränderungen im umfassenden des gesamtbetrags einige wichtige veränderungen in einigen fällen zu verzeichnen, die die aufnahme- bzw. Es gibt zwei gründe, warum das nicht gehen sollte: die vergleichbarkeit ist zwingend.

Postignuća:

 • 2023: Svjetsko prvenstvo Švedska & Poljska
 • 2022: Europsko prvenstvo Mađarska/Slovačka; EHF CL F4 – finale; najbolji svjetski sudački par
 • 2021: Svjetsko prvenstvo u Egiptu – 3. mjesto; SEHA F4; IHF Super Globe – finale
 • 2020: Europsko prvenstvo Švedska, Austrija & Njemačka; SEHA F4 – finale; EHF CL F4 – polufinale & finale; najbolji svjetski sudački par
 • 2019: Svjetsko prvenstvu Danska & Njemačka – polufinale & finale; IHF Super Globe – finale; najbolji svjetski sudački par
 • 2018: Europsko prvenstvo Hrvatska – finale; SEHA F4 – polufinale; Pan Američko prvenstvo Grenland – 3. mjesto
 • 2017: EHF CL F4 – 3. mjesto; SEHA F4 – finale
 • 2016: Europsko prvenstvo Poljska; SEHA F4 – polufinale
 • 2015: Svjetsko prvenstvo Qatar; SEHA F4 – finale
 • 2014: Europsko prvenstvo Danska; IHF Super Globe – polufinale; Pan Američko prvenstvo Urugvaj – finale i polufinale
 • 2013: Svjetsko prvenstvo Španjolska; Lige prvakinja – finale
 • 2012: EHF CL F4 – polufinale; Olimpijske igre London – polufinale; Azijsko prvenstvo – polufinale i 3. mjesto
 • 2011: Svjetsko prvenstvo Brazil- polufinale & finale; Liga prvakinja – finale
 • 2010: Europsko prvenstvo Danska & Norveška – polufinale; EHF CL F4 – 3. mjesto;
 • 2009: Svjetsko prvenstvo Hrvatska; Mediteranske igre Pescara – polufinale & finale; Svjetsko prvenstvo Egipat (juniori)
 • 2008: Svjetsko prvenstvo Makedonija (juniorke)
 • 2007: Svjetsko prvenstvo Makedonija (juniori)
Igor Barle, dopredsjednik

S rukometom se počeo baviti 1981. godine u RK Metalac Zagreb gdje aktivno igra sve do 1993. godine kada zbog ozljede mora prekinuti rukometnu karijeru. Iste godine polaže sudački ispite te do 1997. sudi s gospodama Ledinšćakom, Vidovićem, Ciglarom te se u jesen 1997. započinje s gospodinom Vučićem kada dolaze na listu sudaca 2. HRL. 2003. godine dolaze na listu sudaca 1A (sadašnja Premijer liga) i sudi do 2019. godine kada nakon 16 godina „premijerligaškog suđenja“ zbog zdravstvenih problema kao sudački par moraju prekinutu karijeru. U sudačkoj karijeri sudili su tri finala ženskog Kup natjecanja. Član Upravnog odbora UHRS-a je od 2021. godine. Trenutno obnaša dužnost nadzornika suđenja na 1. HRL.

Siniša Rudić, član

Rukometnu karijeru započinje kao igrač u RK Lokomotiva Brčko (BiH). Završetkom osnovne škole seli se u Zagreb, kratko se zadržava u RK Jedinstvo Trnje te odlazi u RK Borac iz Zagreba koji se u tom trenutku natjecao u 1. B ligi bivše države. Kao junior nastupao je za reprezentacija za bivše države gdje osvaja zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Beogradu. Godine 1979 doživio je ozljedu te mu bilo onemogućeno natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Portugalu gdje je njegova generacija osvojila zlatnu medalju. Važno je za napomenuti da u toj generaciji su poznata svjetska rukometna imena – Vujović, Kuzmanovski, Pušnik, Memić i drugi. 1987. završava igračku karijeru. Iste godine u Zagrebu polaže ispit za suca dok u Slavonskom Brodu polaže ispit za saveznog suca bivše države.

Slijedom raspada bivše države gospodin Rudić u vrlo kratkom vremenu postaje međunarodni sudaca sa statusom Europske i Svjetske rukometne federacije. Nažalost ozljeda kolege Josića spriječila ih je da -sudjeluju na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine.  Nakon završetka sudačke karijere polaže za međunarodnog delegate te je već više od deset godina nadzornika na EHF listi kao i na najvišem rangu natjecanja u Hrvatskoj.

Postignuća:

3 x Finale KUP EHF

Polufinale EHF Supercup

Finale EHF Super CUP a muški

Finale EHF Super CUP a žene

Finale svjetskog klupskog rukometnog prvenstva u Qataru (Globe kup)

Svjetsko prvenstvo u Turskoj – polufinale

Svjetsko prvenstvo Francuska – muški utakmica za 5 mjesto

Svjetsko prvenstvo Hrvatska – žene; 3. mjesto

Europsko prvenstvo Švedska – muški; polufinale Njemačka Danska

Mediteranske igre Italija; 3, mjesto

Preko 15 Finala kupa i Završnice Hrvatskog prvenstva

5 x najbolji sudački par u Hrvatskoj u anketi SN

Dubravko Konjuh, član

Rukometni put započeo 1979. godine. Rukometom se počeo baviti 1973. godine u Rijeci u rukometnom klubu Kozala u kojem igra sve do 1984. kada kao mladi perspektivni rukometaš prelazi u gradskog rivala a tom trenutku prvoligaša rukometni klub Zamet. U Zametu je nastupa sljedeće dvije sezone gdje je nastupao u natjecanju 1B lige te se nakon toga vraća u matični klub. U sljedeće dvije sezone igrao je za RK Buje i RK Matulje. Godine 1988. počinje se baviti suđenjem u paru s gospodinom Darkom Tomovićem. Uzimajući njihovu perspektivu i godine već 1994. godine uvrštavaju se na listu sudaca 1A lige. Na listi neprekidno ostaju narednih jedanaest godina te su jedno vrijeme bili i međunarodni kandidati. Po završetku sudačke karijere aktivno ostaje u UHRS-u i 2006. godine prelazi u nadzornike koju funkciju i trenutno obnaša. Član Upravnog odbora UHRS-a je od 2010. godine. Trenutno obnaša dužnost nadzornika suđenja na listi Premijer lige.

Dragutin Modesto, član

Dolazi iz mjesta Kanfanara gdje je rukomet tradicija i koji mu je bio glavni razlog odabira u djetinjstvu. Rukometom se počeo baviti 1976. godine gdje je odmah uvršten u prvu momčad Kanfanara dok je za svoju dobnu skupinu igrao za Rovinj na poziciji vratara. Kroz igračku karijeru nastupao je za klubove Rovinj, Arena i domaći Kanfanar gdje je nakon 19 godina igranja i završio karijeru. Uz igračku karijeru položio je i sudački ispit što se pokazalo punim pogotkom. 1995. godine započinje sudački put zajedno s gospodinom Edijem Mišanom s kojim je prošao sve rukometne lige. 2008. godine nakon više od 1000 odsuđenih utakmica završava sudačku karijeru. Iste godine prelazi u nadzorničke vode. Od 2010. godine član je Upravnog odbora UHRS-a. Trenutno obnaša dužnost nadzornika suđenja na listi Premijer lige.

Dejan Plentaj, član

Rukometnu karijeru započeo u osnovnoj školi, trenirajući u RK Bjelovaru sve do kraja srednje škole kod trenera gospodina Krunoslava Turkovića. Godine 1994. polaže sudački ispit gdje postaje članom Zbora rukometnih sudaca Bjelovarsko-bilogorske županije. 2007. godine uvrštava se na listu sudaca 1. HRL gdje istu sudi do 2015. godine. U tom razdoblju sudio je gospodom Damirom Barićem, Lukom Matićem i Mariom Ružićem s kojim završava aktivnu sudačku karijeru. Prilikom ujedinjavanja tri zbora sudaca s područja Bjelovarsko-bilogorske županije na postaje predsjednikom novo nastalog Zbora sudaca Bjelovarsko-bilogorske županije gdje kontinuirano radi na usavršavanju i traženju novih sudačkih parova. U mandatu gospodina Borisa Zubanovića zajedno s dr. Medačom bio je član zdravstvene komisije UHRS-a. Trenutno obnaša dužnost nadzornika suđenja na listama 1. HRL.

Predrag Krstanović, član

Rukometnu karijeru započeo 1987. godine u RK „Moslavina“ iz Kutine gdje je 2001. godine završio karijeru i opredijelio se za sudački posao. Od 2008. godine sudac je na listi sudaca 1. HRL i međunarodni kandidat. Nakon završetka sudačke karijere koja prekinuta zbog zdravstvenih poteškoća prelazi u nadzorničke poslove. 2009. nalazi se na listi nadzornika 2. HRL da 2012. godine došao na listu nadzornika 1. HRL gdje se i trenutno nalazi. Osim sudačkog i nadzorničkog posla u razdoblju od 2004. do 2007. obnašao je dužnost sportskog direktora RK „Moslavine“. Od 2009. do 2010. godine bio je član Stegovnog povjerenstva UHRS-a, a od 2010. obnaša dužnost predsjednika Nadzornog odbora.

Miljenko Medved, član

Gordan Vukušić, član